Diskuse

Kapitalismus.

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J43a92n 39R67á21ž

3. 1. 2017 18:51

Vidíte, jak si rozumíme! Karma!

1 0
možnosti
Foto

I47v60a40n 10M30a97r90e16k

31. 12. 2016 19:30

Ta poslední věta, ta se Vám tedy povedla p.Kšíre, doufám, že to platí všeobecně a ne jen přísně jednosměrně? 8-o

0 0
možnosti

Lidé můžou spolupracovat, nebo se zotročovat, obchodovat, nebo olupovat, milovat se, nebo znásilňovat.

Zdroj: http://frantisekksir.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=577429

z hlediska vládců je nejlepší, když se jim povede nakukat lidem pomocí zmaniulovaných informací že mají absolutní svobodu a přitom je ekonomicky zotročovat...a to máme dnes

5 1
možnosti
Foto

"U každé společenské aktivity platí, že může být provedena dvěma protikladnými způsoby: dobrovolně, nebo násilně

Zdroj: http://frantisekksir.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=577429

Už jsem Vám v jedné diskuzi psal, že neexistují pouze tyto dva typy společenských aktivit, existuje ještě jeden, nejrozsáhlejší a nejpočetnější, aktivity vynucené.

0 0
možnosti
Foto

Vynucené = násilné.

3 0
možnosti
Foto

Když je to tak jak píšete, proč tedy nejsou všude samí bohatí a spokojení lidé ? Proč bezdomovci mrznou na zastávkách a statisíce lidí třou bídu s nouzí ?

1 2
možnosti
Foto

Protože žijeme v socialismu.

4 1
možnosti

Autore: levice není automaticky komunismus. Viz Švédsko, kde jsou na tom daleko lépe než my a to mají ještě větší zdanění.

2 2
možnosti
Foto

Asi o tom Švédsku moc nevíte. Stačí si ale poslechnout ty co tam žijí: Per Bylund - Jak sociální stát zkazil Švédsko - cituji:

Staří Švédové říkají, že být Švédem znamená živit se sám, starat se sám o sebe a nikdy nebýt přítěží někomu jinému. Nezávislost a tvrdá práce byla běžnou představou o slušném životě, běžným vnímáním morality. Bylo to ještě před necelými sto lety.

Nějak však podlehli slibům politiků, že se postarají o „ty slabé“, kategorii lidí, která předtím neexistovala: Kdo by byl ochoten přiznat, že se o sebe nedokáže postarat? Byli to dobrosrdeční, tvrdě pracující lidé a zřejmě si mysleli, že malý příspěvek těm, kteří se mají ještě o mnoho hůře, by byl dobrým skutkem.

Slušná morálka je již dávno ztracena. Byla zcela zničena v necelých dvou generacích – prostřednictvím sociálních výhod a konceptu práva na blahobyt.

Celá esej mladého Švéda zde: http://www.mises.cz/clanky/jak-socialni-stat-zkazil-svedsko-148.aspx

7 0
možnosti

jako teorie dobrý.... v praxi ale nenažranost kapitalismu umožnila vznik různých levicových systémů....

1 3
možnosti
Foto

Pokud někdo něco dělá pro druhé a uspokojuje jejich potřeby takovým způsobem, že bohatne, kde v tom procesu vidíte jeho nenažranost? Nikdo není povinen si od žádného podnikatele kupovat jeho výrobky nebo služby.

3 0
možnosti

Skutečným problémem je korporativizmus. Když politici rozeštvávají zaměstnance a drobné podnikatele, těží z toho oligarchové, kteří švindlují na daních, vyvádějí peníze do daňových rájů, čímž zatěžují střední třídu. Kdyby se tyto dvě skupiny dokázaly spojit, drobní podnikatelé by uznali, že potřebujeme sociální stát, a chudí by zase uznali, že je třeba drobným podnikatelům ulevit, v zájmu všech, tak by mohl nějaký ten "kapitalizmus s lidskou tváří" fungovat. Ale pokud odpovědí na odpor ke kapitalizmu bude např. teorie minimálního státu místo sociálního kompromisu, tak to k ničemu dobrému nepovede. Minimální stát a přebujelý rozhazovačný přeregulovaný stát jsou dvě stránky téže mince.

2 4
možnosti
Foto

J27i93ř51í 88K73i15n30d42l

31. 12. 2016 12:55

;-Dkorporativizmus, oligarchové, kteří švindlují na daních,"kapitalizmus s lidskou tváří";-D Bože to jsou kecy.RvRv

3 3
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 836x
Anarchokapitalista + včelař.

Seznam rubrik