Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

Určitě zajímavá a podnětná úvaha o školském systému, ze zcela jiného úhlu pohledu než bývá obvyklé v článcích na toto téma. Pravdou je, že v dnešní době je studnice dostupných zdrojů pro vzdělávání téměř nekonečně hluboká i široká. Na jedné straně problému vidím zkostnatělý obsah i formu velké části současného vzdělávacího systému, který nepřipravuje děti na záludnosti současného života, a na druhé straně ovšem mám obavy že od určitého věku se přirozená touha po vzdělání poněkud mění na "jiné zájmy".

0 0
možnosti
JL

Tak za prvé - soukromé školy dostávají na svůj provoz zhruba 90% od státu, ten zbytek  platí rodiče. Za druhé - nikdy jsem si ve škole nepřipadal jako ve vězení. Ano měl jsem strach, jestli mě úča vytasí nebo nevytasí, ale to je asi tak všechno. Kamarády ze školy mám dodnes. A na svém synovi vidím, že je to stejné. Ale podstatné jsme řekl na začátku. Stát platí soukromým školám zhruba 90% výdajů a to ty školy mají školné zhruba 50.000,-Kč za rok.

1 0
možnosti
Foto

Soukromé, nebo státní školy. V současnosti není mezi nimi žádný systémový rozdíl.  Na tom, jak jste se ve škole cítil vy, nezáleží.  Někteří vězni se mohou ve vězení také cítit fajn.

1 0
možnosti
JK

J63a51n 66K23o91t47t43a48s

25. 6. 2014 19:18

Jistě jste chodil do školy. Nechcete si zkusit vyučovat ve  škole? Třeba na jeden rok v nějakém středním učilišti a hlavně ve třídách s části obsahující etnické minority. A potom si přečtu váš blog...:-/

1 0
možnosti
Foto

Takže je to v učitelích, nebo co tím chcete říct?

0 0
možnosti
JH

Můj názor je, že základní vzdělání by se mělo hradit z daní, ale nemělo by být povinné. Ostatní vzdělání navíc by mělo být placené. Je to silně v rozporu s naším socialistickým chápáním společnosti. Existovali by jedinci, kteří netáhnou v hejnu jako sardinky, zato by mohli být přínosem pro společnost.

0 0
možnosti
ZO

Děti jsou naprogramované se sebevzdělávat

To je ale kravina...Na to jste panáčku přišel sám?;-D

0 1
možnosti
Foto

Také jsem tomu odmítal uvěřit, ale existují na to studie a také je to prakticky ověřené.

0 0
možnosti
BS

Je dobře, že se konečně začíná smysluplně diskutovat o našem školství. Už můj dědeček, kdysi před 1. světovou válkou, bouřil proti tomu, že české školství - školství národa Komenského - je v tak mizerném stavu. S autorem (stejně jako s panem Ondřejem Šteflem, který "řve" skoro jak kdysi můj dědeček) sice ve všem nesouhlasím, ale dávám mu karmu.

0 0
možnosti
RC

tady se diskutuje o skolstvi minimalne 40 let, a jde to od deseti k peti.

0 0
možnosti
RC

Tak nejak nechapu, jak se sakra mozny, ze pred tim, nez Marie Terezie zavedla povinnou skolni dochazku, ze bylo tolik negramotnych lidi. Skoro bych rekl, ze podle Vaseho blogu to musela byt zlata doba vzdelanosti. Byla?

2 0
možnosti
Foto

Lidé se učili to co pokládali za důležité a pro ně přínosné. Proto každý uměl to co potřeboval a nemusel se stresovat učením věcí a znalostí, které ho nezajímaly.

0 0
možnosti
RK

Co vlastně člověk potřebuje k životu za vědomosti? Někteří třeba jen jak si nenačůrat do brnění. Všechno ostatní je pro ně zbytečné.

1 2
možnosti
JN

Existuje docela početná skupina lidí, kteří považují povinnou školní docházku za nepřípustnou buzeraci.  Ti si s vámi jistě budou rozumnět.

5 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 836x
Anarchokapitalista + včelař.

Seznam rubrik