Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Opet poukazuji na maličký problémeček, že ty zle státy vznikly společenským vývojem. Je to systémový jev daný interakcí lidských zájmů. Když by je někdo odstranil a začalo se znovu, stejně se zase vyvine hierarchická struktura s regulacemi a nějakým řádem.

0 0
možnosti
Foto

Většinou vyhrávají dobře organizované celky, výjimkou jsou velmi agresivní organismy, které však prohrají tím, že ten organizovaný celek zničí.:-/

0 0
možnosti
Foto

Tak to není, protože ty násilně organizované celky naopak umožňují přežití agresivních organismů. Organizované celky nejsou dokonalé a přenášejí svou pravomoc a rozhodování a to dříve nebo později uchvátí agresivní organismy. Kdybychom byli skutečně svobodní, nikdy bychom nepřenesli pravomoc rozhodování na sjezd KSSS eee evropský parlament. Chování jednotlivců by se rozptýlilo na tak širokou škálu možností, že by to žádný agresivní organismus nebyl schopen napadnout, protože by v nejhorším zničil jednotku, ale nikdy celek. Například imigranti, nikdy by je nenapadlo se hrnout do Evropy, pokud bychom masivně neposkytovali sociální dávky a ještě jim opláceli stejnou mincí.

2 0
možnosti
JS

Problém je, kdo je a kdo není, svobodný. Každý člověk je vystaven toku informací ze všech stran. Kromě toho má i svůj rozum a na základě toho se rozhoduje. Těžko říct jestli dobře nebo špatně. Ale dal nějakému názoru svůj hlas. V demokracii platí (alespoň zatím), že většina rozhodla a menšina se podřídí. Považuji za konec demokracie, když menšina se považuje za osvícenou a snaží se ječením na ulicích demokratické rozhodnutí zvrátit a pokud se to nedaří prosí o pomoc ke změně SSSR nebo EU.

1 0
možnosti
JL

Vidite, pane Slavicku, zde je vase odpoved nedostatecna. Jestli vetsina jen diktuje mensine, vase svoboda jedince upada. U me je demokracie na vysoke urovni, kdyz toho rozhodnuti vetsiny je co nejmensi. V me predstave, je stat povinen svoji organizaci a podminkami, vytvorit moznost vznikani vsech sluzeb a organizaci v neomezenem mnozstvi, pro vyber obcanu. Od duchodoveho a zdravotniho zabezpeceni, skolstvi a mnoho dalsich. Tyto sluzby musi byt na zaklade dobrovolnosti pri osobnim vyberu. Proste, odstranit silu vetsiny na nejmensi miru. Vedeni spolecnosti se ma zamerit na ukony, ktere svobodny obcan nemuze svym rozhodnutim zvladnout.

To je v kratkosti muj pohled na stat s vysokou demokracii s ohledem na svobodu jedince.

1 0
možnosti
JB

Máte ideální pravdu. ale co s tím, když lidé jsou jen lidé? Zatím snad stačí, když si to někdo alespoň uvědomí.

1 0
možnosti
Foto

Právě proto, že lidé jsou jen lidé, by neměli zasahovat do svobody druhých a rozhodovat, co je pro jiné lidi nejlepší.

2 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 836x
Anarchokapitalista + včelař.

Seznam rubrik