Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Socialismus není omyl, ale zločin!

0 0
možnosti
Foto

Pak to ale není hloupost.

0 0
možnosti
Foto

Otázkou je, zda je v lidských silách se na něco lepšího a rovnějšího dnes vůbec dostat... Zda ten nynější systém i přes své chyby není maximem možného...

0 1
možnosti
Foto

To nepoznáme, dokud to nezjistíme. Společnost založená na dobrovolných vztazích nebude určitě horší než je ta dnešní společnost, založená na donucení.

1 0
možnosti
Foto

Pokud definujeme kapitalismus jako vytloukání nadhodnoty jedním kapitalistou (většinou vlastníkem věcného kapitálu) jiným kapitalistům (většinou vlastníkům lidského kapitálu) hlava nehlava (i když uznávám, že jí tam někdy moc není a že je to umění), tak kapitalismus lze definovat jako systém institucionalizované agrese (vše je naprosto legální a děje se s použitím státního násili) vůči svobodnému podníkání.

Problém je v monopolu opřeném o stát, který umožňuje dokonce na elektrickém invalidním vozíčku vydělat až 80 000 korun (vypočteno z rozdílu mezi naší a amíckou cenou).

A protože socialismus začíná rozbitím státu, který vytváří třídu vlastníků, kteří mají monopol na vlastnictví tzv. výrobních prostředků (věcného kapitálu), tak se Vaše definice socialismu vůbec netýká,

0 3
možnosti

Bla, bla, bla ... to je souhrn Vašeho sdělení ve zkrácené verzi.

3 0
možnosti
Foto

současný systém nefunguje, resp. nefunguje dobře, avšak řešením je přiznat chyby systému a ne konstruovat definice jakéhosi virtuálního "socialismu", který za vše může. Je nutno přiznat, že skutečné příčiny úpadku tohoto režimu tkví v něm samotném.

1 1
možnosti
Foto

Nefunguje právě proto, že fungovat z objektivních důvodů, které jsem popsal v článku, prostě nemůže.

2 0
možnosti

J30a92n 58R11á32ž

5. 2. 2017 18:17

Socialismus je omylem už svým fundamentem a to ve všech svých podobách, jako byly např. jeho extrémní podoby , např. komunismus nebo fašismus. A dokazuje to i jeho novodobá podoba, označovaná chybně jako liberální socialismus.

5 1
možnosti

Takže pokud je socialismus "institucializovaná agrese vůči svobodnému přivlastňování", existovala někdy v dějinách lidstva civilizace, která by nebyla socialistická? Podle vaší definice byl socialista i Čingischán.

1 1
možnosti
Foto

Existovala. V Irsku skoro 1000 let na Islandu asi 400 let. V tom vašem tvrzení o Čingischánovi máte pravdu. Byl, ale nevěděl o tom. ;-)

0 0
možnosti

Co je to socialismus? Že mají lidé důchody? To dnes funguje téměř všude. Jednou z výjimek, kde nejsou starobní důchody, je Indie. Byl jste v Indii?

0 1
možnosti

J61a40n 58R71á56ž

5. 2. 2017 17:59

Socialismus se vyznačuje nadvládou státu nad občanem a omezením individuálních svobod, ne tím, jestli stát vyplácí seniorům rentu.

P.S. To že občané žijí ve stáří z renty, u nás nazývané důchodem, není socialistický vynález. V České republice byly systém starobních důchodů zaveden už v roce 1924, tedy těsně po tom, co vláda potlačila pokus o socialistický puč.

Systém průběžného financování jaký máme v ČR je možno považovat za zvláštní formu toho, čemu se říká "letadlo" a taky jako každé "letadlo" jednou dopadne. Dřív nebo později budeme i my nuceni přejít na systém minimální státní penze, jejíž výše například v Británii činí 15% platu před odchodem do důchodu. V Německu je průměrný důchod ve výši cca 58% dosažené mzdy před odchodem do důchodu a přesto náklady na udržení systému tvoří cca 12% HDP. To nejde věčně udržet ani v tak bohaté zemi, jako je Německo, kde např. vláda musela zarazit valorizaci.

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS